Posts Tagged ‘Link Arkitektur AS’

Landscape Architecture

January 18, 2012

At Hundven-Clements Photography we relish challenges. So when Link Landskap Arkitektur, based in Oslo, decided to conduct a study of their recently completed landscape projects we were more than happy to help. Landscape architecture has not directly played a prominent role in our core business previously and therefore had to be approached with extra care.

The primary challenge is that projects are often literally the walkways, steps, greenery or our cities infrastructure. So finding the right light to describe the projects was critical. Whilst a range of contemporary day time images focusing on human interaction formed the core of the documentation (which can be viewed here : Landscape Architecture Portfolio), the client was very excited by the more alternative night shots. Here is a small selection. Please let us know what you think.

Advertisements

Eger Shopping Centre, Karl Johan Gate, Oslo

November 1, 2011

This is Norways most prestigious high end retail shopping centre. Based in the centre of Oslo between the central station and the palace on Karl Johan’s Street it sits in a prime location. The renovation and joining of multiple adjacent buildings was Link Arkitekter’s largest challenge. The complex interior space is set across three floors, cleaverly connected by a collection of ramps, walkways and stairs.

Agder Energy Centre, Kristiansand

March 10, 2011

The project exhibits a sensitive balance between creative design and energy efficiency.

A competition set by Agder Energy was awarded to LINK architecture AS in 2007, with the completed new HQ due early 2011. A special energy adviser (KanEnergi) participated in the competition and planning process. It was a goal that the building will achieve energy label A in the energy labeling scheme to be introduced in Norway on the basis of the EU building energy directive.

Total area: approx. 24 000m2 of which 14 000 are office space spread over 5 floors above ground and 10 000 m2 of parking, 2 floors below ground. Parking: approx. 10000 m2 spread over 2 floors below ground.

Nordahl Grieg Videreg√•ende Skole, Bergen, Norway

December 20, 2010

This is the latest college addition to Bergen community on the West coast of Norway. The college is designed by Link Arkitektur AS, they are among the leading architect offices in Scandinavia. The offices have a staff of approximately 240 professionals.

The building exhibits a range of fascinating design elements that combine to deliver a stimulating environment for the teenagers to develop in. The exterior is a combination of pre treated lead and glass facades. As you progress into the central atrium you are immediately made aware of the scale of the building. Split over three floors the clever intergration of passage ways and classroom layouts leads to a very open feel.

The classroom walls are made of clear and tinted glass, which looks fantastic, how the teachers control the visual exchange between students in different classrooms, I’m unsure. I know this would certainly be a challenge in London, but perhaps the Norwegian students are a little better behaved!


%d bloggers like this: