Agder Energy Centre, Kristiansand

The project exhibits a sensitive balance between creative design and energy efficiency.

A competition set by Agder Energy was awarded to LINK architecture AS in 2007, with the completed new HQ due early 2011. A special energy adviser (KanEnergi) participated in the competition and planning process. It was a goal that the building will achieve energy label A in the energy labeling scheme to be introduced in Norway on the basis of the EU building energy directive.

Total area: approx. 24 000m2 of which 14 000 are office space spread over 5 floors above ground and 10 000 m2 of parking, 2 floors below ground. Parking: approx. 10000 m2 spread over 2 floors below ground.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: