Vågen Videregående Skole, Sandnes, Stavanger, Norway

The Vågen Skole has just been completed as the first excited students begin to arrive. Justifiably very proud of the latest creation by Link Arkitektur AS. The college is situated in the fjords of Sandnes, surrounded by the industrial elements of the town, every inch of space was utilised to mazimise the capacity. The buildings plan ends only centermeters from the council boundaries.

 

A large structure for such a small town is cleverly intergrated by the delicate choice of materials. The sand coloured cladding reflects the nordic light beautifully, creating a positive energy in an otherwise drab part of town. It feels like Sandnes is on the right track to architectural revival.

 

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: