Contemporary Cinema Design.

This is the latest completed project from the Norwegian design firm Fuggi Baggi. Using experimental lighting and structural techniques they have produced a stunning space that can be adapted for multiple purposes. At Bergen Kino the ceiling consists of drilled aluminum plating pre pressed in to a series of wave like structures. Independently controllable RGB lights have then been fitted, being RGB any desired colour can be created and even low resolution graphics can be displayed using the lights. The cinema resides in an old theatre which used to be double the height of the existing space.

I found the whole experience of photographing the space surprisingly relaxing. With long exposures of up to 5 minutes I really had time to appreciate the subtle nuances of colour and spatial design in the auditorium. Whilst tempted to enjoy a film in the space I decided ‘Bob The Builder’ was probably not the most productive use of my time! The rest of the Bergen Kino complex is due to be renovated over the next 3-4 years.

IMG_7649

IMG_7540-Edit-2

IMG_7541

IMG_7558-Edit

IMG_7564

IMG_7569

IMG_7570

IMG_7574-Edit

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: